ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEK

ÉPÍTKEZÉSEK  \\  BERUHÁZÁSOK  \\  SPORTESEMÉNYEK  \\  RENDEZVÉNYEK

Építkezések, nagyobb beruházások, projektek megvalósulása során napjainkra megváltoztak a vezetői / tulajdonosi elvárások. Ma már nem csupán a megfelelő végeredmény a fontos. A menedzsment tagjai a fejlesztés alatt is gyakran ellenőrzik az ütemterv szerinti haladást, vagy beszámolót tartanak nemzetközi anya-/ társvállalatok felé. Mindezen egyre gyakrabban előforduló igényekre jelenthet megoldást a projekt fázisonkénti drón felvételekből és / vagy time-lapse anyagokból összefűzött rövid videó filmek mellett, a weboldalba ágyazható online videostreamek. Az élő közvetítés lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján egy interneteléréssel valós képet kapjunk az aktuálisan zajló eseményekről, azonnali rálátást biztosít a beruházás státuszáról. Vállalatunk az elmúlt évek tapasztalatait és kihívásait sikeresen integrálta, és olyan egyedi szolgáltatáscsomagot hozott létre, amellyel ma Magyarországon élen jár az úttörők között.

A szolgáltatáscsomag része:

megrendelővel közös helyszíni felmérés

eszközök és kiegészítő kellékek (kamerarendszerek, egyedi állványzatok) telepítése

karbantartás, hibaelhárítás

többszörösen biztosított adatmentés, tárolás

egyedi, megrendelői igény szerinti képanyag átadás (élő közvetítés- akár saját weboldalba ágyazva, rendszeres időközönként automatikus státuszfotó küldés, stb)

stúdiómunka (drón és/vagy time-lapse felvételekből videóvágás, image kampányfilm készítés)

levonulás, telepített eszközök és kellékek leszerelése

 

A szolgáltatáscsomag elemeit a Megrendelő egyedi elképzelései, és a felvételek jövőbeli felhasználási tervei alapján ajánljuk ki. Az alábbiakban részletesebben kifejtjük az egyes elemeket.

MEGRENDELŐVEL KÖZÖS HELYSZÍNI FELMÉRÉS

 

A helyszín együttes bejárása során egyeztetünk a Megrendelővel valamennyi technikai elvárásáról a jövőbeni felvételekkel, megfigyelni kívánt területtel kapcsolatban.
A közös helyszínbejárás alkalmat nyújt arra, hogy felmérjük a telepíteni kívánt videórendszer lehetséges telepítési pontjait, amely meghatározza az élő közvetítés / time-lapse videó által körül határolt perspektívát. Természetesen a beruházás területén belül több kamera elhelyezésére nyílik lehetőség, de vannak olyan helyzetek, amikor a beruházás teljes megvalósulása, vagy annak egy kiemelt részének megfigyelése nem biztosítható a megrendelő saját területéről. Az ilyen esetekben külső helyszínek ideiglenes engedélyére lehet szükség, amely eljárás során vállalatunk együttműködik a megrendelővel, és eddig legalább 90%-os hatékonysággal sikerült biztosítani külső objektumokról a megfigyelést. A bejárás során vizsgáljuk a műszaki megvalósítás lehetőségeit, esetlegesen leküzdendő akadályait, teszteljük az élő közvetítéshez elengedhetetlen internet sávszélességet. A műszaki helyzetfeltárás során állítjuk össze azon eszközök és kiegészítő kellékek listáját, amelyek a zavartalanul működő videórendszerhez feltétlenül szükségesek (pl. áramellátás nélküli területen ideiglenes napelem rendszer beüzemelése, vagy egyedi akár 8m magas stabil, időjárásálló, rezonanciamentes oszlopos állványszerkezet, stb). A közös helyszíni felmérést Budapesten és 30km-es vonzáskörzetében, vagy kiemelt országos hálózatot érintő több telephelyes megbízás esetében díjmentesen biztosítjuk. Felmérés igényléséhez lépjen velünk kapcsolatba!

 

ESZKÖZÖK ÉS KIEGÉSZÍTŐ KELLÉKEK (kamerarendszerek, egyedi állványzatok) TELEPÍTÉSE

 

Az egyeztetés során felmért, Megrendelői igényeknek megfelelő típusú, technikai kvalitású kamera- és rögzítőrendszer szakszerű telepítése. Biztonságtechnikai megfigyelőrendszerek kiépítésében 15 éves szakmai múltunk garancia arra, hogy jól átgondolt, a Megrendelő célját a lehető legtökéletesebben fedő képi világot biztosítsunk. Nagy beruházások esetében gyakori, hogy egyedi körülményeknek kell megfelelni, amelyhez speciális eszközök, állványzatok telepítésére van szükség. Évek óta partneri viszonyban állunk egyedi vasszerkezeteket gyártó hazai vállalatokkal, akik költséghatékonyan és gyorsan állnak rendelkezésünkre, szükség esetén szerződött ipari alpinista vállalkozóinkkal valósítunk meg extrém magasban elhelyezett kamerarendszer telepítését. A megfelelő minőségű, megbízható kamerarendszer és állványszerkezeteken túl a legkritikusabb paraméter az áram- és internet ellátottság az adott területen. Árammentes helyszíneken kedvezményes áron tudunk napelemrendszert állítani, akár bérleti – akár vásárlási konstrukcióval. Az internet ellátásban routerekkel, jelerősítőkkel és az egyik legnagyobb magyar szolgáltató szerződött partnereiként, maximálisan 300/50Mbit adatvátviteli sebességű korlátlan internet szolgáltatással állunk Megrendelőink szolgálatára az ország egész területén. Informatikában töltött több mint 25 éves gyakorlatunk biztosíték arra, hogy épített rendszereink az esetleges szűkebb technikai paraméterek mellett a legstabilabb teljesítményt nyújtják. Hazai piacon elsők között fejlesztettük ki a weboldalba ágyazható online kamera felvételek modulját. Saját weboldalaink védett aloldalain, vagy amennyiben megvalósítható, akár a Megrendelő saját weblapján képesek vagyunk az online videostream felület kialakítására.

 

KARBANTARTÁS, HIBAELHÁRÍTÁS

 

Tőlünk vásárolt és általunk telepített eszközökre teljeskörű garanciát biztosítunk. Garanciális ügyintézésünk során csereeszközöket alkalmazunk a hibajavítás alatt, a képi rögzítés folyamatossága érdekében. Karbantartási szerződéssel Megrendelőink garantáltan rövid határidejű hibaelhárítást élvezhetnek, de minden körülmények között igyekszünk előre sorolni azon ügyfeleknél az esetleges hibajavítást, ahol folyamatos élő közvetítés / time-lapse videó rögzítés fut.

 

TÖBBSZÖRÖSEN BIZTOSÍTOTT ADATMENTÉS, TÁROLÁS

 

Háromfázisú adatmentéssel dolgozunk az esetleges internet/áramkimaradások végett. Első fázisként a kamera önmagára egy SD kártyára menti az adatokat. Második fázisként az SD rögzítéssel egyidőben – normál működést feltételezve – a kamera automatikusan megküldi az adatokat cégünk szerverére, ahonnan állandó napi mentéssel külső helyszínen elhelyezett NAS tárolja, harmadik fázisként. Mindezeken felül, annak érdekében, hogy külön energiabefektetés és időráfordítás nélkül észleljük, ha a rendszerben bármilyen hiba lépne fel, egy általunk generált program azonnali e-mail visszajelzést küld számunkra, amennyiben a kamera nem közvetít képet. Ez utóbbi program díjmentesen képezi részét csomagjainknak, a háromfázisú adatmentés pedig jelképes összegű havi díj fizetése mellett biztosíthat teljes nyugalmat Megrendelőink számára.

 

EGYEDI, MEGRENDELŐI IGÉNY SZERINTI KÉPANYAG ÁTADÁS

 

Az általunk fejlesztett weboldalba ágyazható online videostream modul, ahogy azt korábban is említettük, igény alapján elérhető vállalati honlapunk védett aloldalaként, vagy amennyiben megvalósítható, akár a Megrendelő saját weboldalába épülve. Az élő közvetítés megtekintése lehet nyilvános, korlátozott vagy védett csatornán, akár jelszó megadásával elérhető. Az élő közvetítésen túl ugyanazon kamerával lehetőség nyílik adott időközönként automatikusan pillanatképek rögzítésére, amelyből az időszak végén time-lapse videó fűzhető. Még picit várni kell, hogy az információtechnológia utolérje önmagát… Ez a kettős szolgáltatás együttesen, 1 kamerával jelenleg maximum full HD minőségben elérhető, illetve a technikai korlátok miatt élő közvetítés weboldalba ágyazását egyelőre full HD minőségben vállaljuk. Megoldást tudunk azonban kínálni azoknak, akik előre gondolkodnak, és nem kívánnak kompromisszumot kötni a minőség tekintetében, mert plusz egy kamera gondoskodhat arról, hogy a time-lapse felétel 4K minőségben készüljön. A szolgáltatást pedig kiegészítheti, hogy a folyamatos, élő képfelvételt kameráink rögzíteni képesek, így a teljes felvétel Megrendelőnk birtokába kerül.

 

STÚDIÓMUNKA

 

Stúdiómunkánk lehetővé teszi, hogy a beruházás megvalósulását, a megfigyelt eseményt, fesztivált néhány percben, látványos videó mutassa be. Megrendelői elképzelés szerint lehet egynemű, vagy különböző forgatási felvételeket (drón légifelvétel, time-lapse képsorozat, image jellegű klip részletek, stb) ötvöző kisfilmet készíteni. A videó képanyagához a Megrendelő kívánsága alapján biztosítunk – általunk megvásárolt – jogdíjas zenei aláfestést, feliratozást, esetleg narrációt. A stúdiómunka kreatív feladat, amely a Megrendelővel történt egyeztetések alapján, annak céljaival összhangban készül. Az elkészült videó a Megrendelő által felhasználható promóciós vagy reprezentatív célra, közösségi megosztásra egyaránt. Stúdiómunkát önmagában nem vállalunk, kizárólag a saját eszközeinkkel, általunk vagy partnereink által készült felvételek vágásával dolgozunk, ezáltal is biztosítva a megfelelő technológiai színvonalat, mivel a végeredményt nagyban meghatározza a hozott anyag minősége. Jelenleg maximum 4K minőségben készítünk videófelvételeket.

 

LEVONULÁS, TELEPÍTETT ESZKÖZÖK ÉS KELLÉKEK LESZERELÉSE

 

Mind a telepítés során, mind levonuláskor igyekszünk a területen dolgozó más vállalkozókkal összhangban végezni munkánkat, a mindenkori szabályozások betartása mellett. Egyedi kéréseknek megfelelően mind a telepítés, mind az át/leszerelést vállaljuk munkaidőn kívül, akár hétvégi kivonulással. A leszerelés során a Megrendelő által megvásárolt eszközöket részére átadjuk.

Amennyiben gondolkodik valamilyen kiemelt esemény hosszabb távú megörökítésén, vagy folyamatos nyomon követésén, időnkénti státusz ellenőrzésén, gondolja át, hogy vállalkozásunk által kínált szolgáltatáspaletta segítséget nyújthat-e. Kreatív és szakmailag sokat tapasztalt munkatársaink biztosan az Ön egyedi elképzeléseire is megtalálják a megoldást. Lépjen kapcsolatba velünk!